ФК КУЛ СЕ ПЛАСИРАШЕ ВО 1/4 ФИНАЛЕ НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

Фотогалерија од Кул Куп 2019
09/13/2019
Кул Куп 2019 (ВИДЕО)
10/14/2019

ФК КУЛ СЕ ПЛАСИРАШЕ ВО 1/4 ФИНАЛЕ НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

Генерација 2005

Фудбалскиот клуб Кул се пласираше во 1/4 финале на КУП на Македонија за генерација 2005 и 2006.

Во 1/8 финалните натпревари ФК Кул генерација 2005 го совлада противничкиот тим на ФК

Академија Постолов Пандев од Штип, а генерација 2006 го совлада тимот на ФК Пелистер од Битола.

Со двете победи ФК Кул се пласираше во 1/4 финалните натпревари на КУП на Македонија. На извлекувањето за противник генерација 2005 ја добија екипата на ФК Пелистер од Битола, а генерација 2006 за противник ја доби екипата на ФК Академија Пандев од Струмица.

“Се надеваме дека ќе го повториме и потврдиме успехот на генерација 2005 кои минатата сезона беа шампиони на КУПОТ” – изјавија од тимот на ФК Кул.