ФК Кул организираше “мини” турнир во фудбал за девојчиња

Спортски викенд исполнет со возбудување, насмевски, солзи ….
11/11/2019
ФК “Кул” победник на турнирот на медиуми во организација на Спортско радио 90.3
12/15/2019

ФК Кул организираше “мини” турнир во фудбал за девојчиња

Денес женската екипа на фудбалскиот клуб КУЛ беше домаќин на женската екипа на фудбалскиот клуб Саса од Каменица и  женската екипа на фудбалскиот клуб Речица од Куманово.

На теренот на ФК Кул во Кисела Вода се одигрграа неколку натпревари помеѓу трите женски екипи. Интересно натпревари, меѓусебно дружење и размена на спортски искуства имаше на  фудбалскиот терен. Младите девојчиња со насмевка и восхит ги покажаа емоциите и благодарноста што им беше овозможено да играат на овој мини турнир во фудбал организиран за нив .