ФК КУЛ на Пирин Куп во Бугарија

ФК “Кул” го освои првото место на пред новогодишниот турнир во организација на ФК “Мондано”
12/15/2019
Прв турнир за екипата на ЖФК “КУЛ”
02/22/2020

ФК КУЛ на Пирин Куп во Бугарија

Во средата ФК Кул допатува со своите екипи на турнир  во Бугарија. На “Пирин Куп” во Сандански ФК Кул се зема учество со генерација 2006 и генерација 2009.

Генерација 2006 играше против екипите на ФК Ботев, ФК Иваиловград и ФК Црно Море, а генерација 2009 играше против екипите на ФК Коперникус од Ниш, ФК Спартак од Пловдив, ФК Арда и ФК Спорт Вилаџ.

Екипите на ФК Кул изиграа добри и интересни натпревари и се стекнаа со нови искуства.