После пауза од две години се враќаат натпреварите во „Детската Лига на ФФМ“

(ТАБЕЛИ) Кадетите и младинците имаат еднаков број на освоени бодови, највисоко котираат пионерите
03/02/2022
КУЛ против Скопје, во рамките на 12.првенствено коло
03/04/2022

После пауза од две години се враќаат натпреварите во „Детската Лига на ФФМ“

После пауза од две години, се „рестартира„ Детската Лига која е во организација на ФФМ. Цели две години не беше активно ова натпреварување поради пандемијата со корона вирусот, па од претстојниов викенд се враќаат возбудувањата во Детската Лига. Нашиот клуб ќе има свои претставници во секоја генерација, а најпрво со натпревари ќе стартуваат генерациите 2009, 2010, 2011 и 2012, додека генерациите 2013 и 2014 со натпревари ќе започнат од наредниот викенд. Натпреварите ќе се играат на терените на фудбалската федерација на Македонија.

Распоред на натпревари за сабота (05.03.2022)

ФК КУЛ (1) – ФК Шкупи   09:00  ( генерација 2009)

ФК КУЛ (1) – ФК Албарса  11:30 ( генерација 2011)

ФК КУЛ (2) – ФК Тефејуз  12:20   ( генерација 2011)

Распоред на натпревари за недела (06.03.2022)

ФК КУЛ (3) – ФК Биџо (2)  09:50  ( генерација 2010)

ФК КУЛ (2) – ФК Аеродром (1)  10:40  ( генерација 2010)

ФК КУЛ (1) – ФК Албарса (1)    11:30    ( генерација 2010)

ФК КУЛ (2) – ФК Аеродром (1)  10:40   ( генерација 2012)

ФК КУЛ (1) – ФК Албарса           12:20    ( генерација 2012)