Нашите екипи ги одиграа првите натпревари на „КУЛ КУП 2023“

Утре, стартува шесттото издание на младинскиот меѓународен турнир „КУЛ КУП 2023“
09/07/2023
Сите генерации на ФК КУЛ успеаа да се пласираат во 1/4 финалето на „КУЛ КУП 2023“
09/09/2023

Нашите екипи ги одиграа првите натпревари на „КУЛ КУП 2023“

Денес на Цементарница се одигра првиот натпреварувачки ден од меѓународниот турнир „Кул Куп 2023“. На овој масовен турнир организиран од нашиот клуб, во сите генерации нашите тимови настапија, и ги постигнавме следните резултати:

 


➖2011,КУЛ – Кичево 1:0
Стрелец Милош Милошевски

➖2012, КУЛ – Македонија 4:0
Стрелци: Ангел Симоновски (3) и Марко Митaновски

➖2013 КУЛ – ССК 4:2
Стрелци: Немања Арсиќ, Максим Цветановски, Христијан Георгиевски
и Даријан Шутаревски.

 

2014 КУЛ – Тиквеш 2:3
Стрелци: Драган Младеновски и Марко Вујашин

КУЛ – Победа Валандово 2:2
Двата гола на Марко Вујашин

➖2015 КУЛ – Парк 2 3:0
Стрелци: Јаков Стојановски 1, Бојан Питиќев 2

➖2015 КУЛ 2 – Брера 0:2

➖2015 КУЛ 3 – Дрим Тим 0:4
➖2015 КУЛ 3 – Парк 2 2:2
Стрелец: Алексеј Манасов (2)