Резултати од 9.коло, нашите екипи освоија 8 бодови

(Фотогалерија) Продолжува победничката серија на кадетите
03/21/2021
(Фотогалерија) Младинските екипи на Кул и Силекс ги поделија бодовите
03/22/2021

Резултати од 9.коло, нашите екипи освоија 8 бодови

Во рамките на 9.коло во младинските лиги, екипите на Кул остварија две победи и исто толку нерешени резултати во дуелите со екипата на Силекс од Кратово. Помладите пионери и кадетите стигнаа до својата деветта последователна победа во својата категорија, додека пионерите и младинците одиграа со нерешен резултат.

Само еден дуел од ова коло не се одигра во кадетската и младинската лига, тоа е натпреварот меѓу Струга Трим Лум и Тиквеш Кавадарци, поради обилните снежни врнежи во неделата. Во продолжение погледнете ги сите останати резултати во сите четири категории.

Комплетни резултати во помладата пионерска лига

ГФК Тиквеш 1930 Кавадарци – ФК Струга Трим Лум  0:5

ФК Скопје – ФК Тетекс 1953 Тетово   3:0

ФК Силекс – ФК Кул  0:4

ФК Борец 1919 – ФК Кожуф Гевгелија  4:1

ФК Беласица – ФК Куманово 2012  1:0

Комплетни резултати во пионерската лига

ГФК Тиквеш 1930 Кавадарци – ФК Струга Трим Лум  0:3

ФК Скопје – ФК Тетекс 1953 Тетово   2:3

ФК Силекс – ФК Кул  1:1

ФК Борец 1919 – ФК Кожуф Гевгелија  6:1

ФК Беласица – ФК Куманово 2012  4:0

Комплетни резултати во кадетската лига

ФК Струга Трим Лум – ГФК Тиквеш 1930 Кавадарци (одложен)

ФК Тетекст 1953 Тетово – ФК Скопје  1:1

ФК Кул – ФК Силекс  4:0

ФК Кожуф Гевгелија – ФК Борец 1919   2:0

ФК Куманово 2012 – ФК Беласица   0:1

Комплетни резултати во младинската лига

ФК Струга Трим Лум – ГФК Тиквеш 1930 Кавадарци (одложен)

ФК Тетекст 1953 Тетово – ФК Скопје  3:3

ФК Кул – ФК Силекс  0:0

ФК Кожуф Гевгелија – ФК Борец 1919   0:0

ФК Куманово 2012 – ФК Беласица   3:0