Кои беа играчите со најголема минутажа во сите четири младински екипи

Дамјан Ивановски: Среќни сме за пласманот во Супер лигата, Кул ги има најдобрите услови за тренинг во младите категории
07/13/2021
(Фотогалерија) Пионерските екипи под водство на Карчев го имаа својот прв собир
07/27/2021

Кои беа играчите со најголема минутажа во сите четири младински екипи

Играчи кои имаа најголема минутажа за четирите младински екипи кои изминатава сезона успешно се натпреваруваа во рамките на втората лига. Ќе изнесеме во секоја категорија, ТОП-10 листа на играчи кои добиваа најголема доверба од тренерите.

Кај помладите пионери, тоа е голманот Јордан Јосифов, кој сезонава прими само два погодоци во неговата мрежа.

 1. Јордан Јосифов  -962  минути
 2. Матеј Цветановски  -906
 3. Петар Станковски  -900
 4. Даниел Васиќ  -887
 5. Максим Бундалески  -856
 6. Матеј Митревски  -856
 7. Стефан Петрушевски  -740
 8. Борјан Наков  -728
 9. Александар Трајчевски  -637
 10. Александар Богданоски  -507

Напаѓачот и најдобриот стрелец за пионерите, Бојан Јанкулоски, се покажа како играч кој најмногу помина на терените.

 1. Бојан Јанкулоски  -1010 минути
 2. Мартин Цветковски  -998
 3. Јован Митревски  -918
 4. Филип Стајковиќ -908
 5. Марко Мицевски  -875
 6. Никола Крстевски  -808
 7. Антонијо Стојановски  -792
 8. Стефан Ѓоргиев  -540
 9. Љубомир Стојановски  -507
 10. Владимир Стефановиќ  -466

Кај кадетите тоа е Никола Николов, борбен и вреден играч, па првото место во оваа категорија е токму за него.

 1. Никола Николов  -720 минути
 2. Бојан Ристески    -630
 3. Томи Станковски  -629
 4. Дамјан Ивановски  -589
 5. Лука Алексоски  -501
 6. Андреј Ројчинов  -496
 7. Дамјан Ивановски  -495
 8. Филип Кузмановски  -467
 9. Филип Јаневски  -450
 10. Ангел Петрушевски  -439

Васко Ѓорѓиевски играч за кој нема изгубено топка, се најде на првото место во младинскиот состав.

 1. Васко Ѓорѓиевски  -978 минути
 2. Марко Ѓоргиевски  -631
 3. Филип Јаневски  -610
 4. Александар Василевски  -601
 5. Стефан Здравески  -576
 6. Леонид Стојчевски  -568
 7. Дамјан Ивановски  -562
 8. Дамјан Ѓуровски  -548
 9. Бојан Ристески  -540
 10. Дамјан Ивановски  -501