Успешно коло во Супер Лигата, КУЛ освои повеќе бодови од Брегалница

Прв триумф сезонава за пионерите, падна Брегалница на Цементарница
11/06/2022
Преглед на табелите во Супер Лигата
11/08/2022

Успешно коло во Супер Лигата, КУЛ освои повеќе бодови од Брегалница

Нашиот клуб имаше успешно коло во Супер Лигата, во кое успеа да освои вкупно 7 од максималните 12 бодови во соочувањето со екипата на Брегалница. На домашен терен успеавме да излеземе како победници со пионерските екипи, кадетите освоија бод, додека младинците единствено останаа без бодови на натпреварите со екипата од Штип.

Во продолжение можете да ги погледнете комплетните резултати од 7 коло во Супер лигата:

Помлада пионерска Супер лига

Охрид – Македонија Ѓ.П  1:3

Вардар – Шкупи  1:2

Работнички – Академија Пандев  0:1

Шкендија – Пелистер  2:2

Милано – Победа  1:1

Кул – Брегалница  2:0

Пионерска Супер лига

Охрид – Македонија Ѓ.П  0:6

Вардар – Шкупи  3:1

Работнички – Академија Пандев  2:0

Шкендија – Пелистер  0:2

Милано – Победа  1:0

Кул – Брегалница  3:2

Кадетска Супер лига

Македонија Ѓ.П – Охрид  5:0

Шкупи – Вардар   2:1

Академија Пандев – Работнички  1:0

Пелистер – Шкендија  0:2

Победа – Милано  3:2

Брегалница – Кул  1:1

Младинска Супер лига

Македонија Ѓ.П – Охрид  8:1

Шкупи – Вардар   2:1

Академија Пандев – Работнички  3:0

Пелистер – Шкендија  2:4

Победа – Милано  6:2

Брегалница – Кул  3:1