Победнички старт на нашите екипи во Регионалната Скопска Лига, преглед на резултатите од 1.коло

Ново коло во Детската Лига на ФФМ, активни ќе бидеме со три генерации
09/29/2023
Распоред на натпревари во Детската Лига на ФФМ
10/05/2023

Победнички старт на нашите екипи во Регионалната Скопска Лига, преглед на резултатите од 1.коло

Претстојниов викенд стартуваше новата натпреварувачка сезона во Регионалната Скопска Лига, во која екипите се поделени во две групи.

Генерациите 2009 и 2010 на Кул имаа успешен старт на сезоната, откако остварија убедливи победи на гостувањето кај екипата на Дрим Тим.

Преглед на резултати од одиграното 1.коло во групата 2 кај помладите петлиња:

Македонија Ѓ.П – Беса   5:0

Работнички – Куманово 2012   6:0

Шкендија – Грозданоски Илинден   4:2

Дрим Тим – Кул   0:19

Биџо Куманово –  Њу Старс   0:6

Преглед на резултати од одиграното 1.коло во групата 2 кај повозрасните петлиња:

Македонија Ѓ.П – Беса  1:0

Работнички – Куманово 2012   5:2

Шкендија – Грозданоски Илинден   4:2

Дрим Тим – Кул    1:7

Биџо Куманово –  Њу Старс   1:1