Уредник ФК Кул

07/02/2020

Фудбалската школа Кул од денес се враќа на тренинзите

Со радост можеме да ве известиме дека од денес се враќаме на тренинзите. После пауза од речиси четири месеци, министерството за здравство даде одобрение и за […]
06/30/2020

Ретроспектива на сезоната 2018/19 за петлињата на ФК Кул, највпечатлива беше победата против Вардар

Правиме ретроспектива на натпреварувачката сезона 2018/19 и за петлињата на ФК Кул, односно генерацијата на играчи кои се родени 2004 година. Таа сезона се натпреварувавме во […]
06/29/2020

Резиме на сезоната 2018/19, генерацијата 2005 на ФК Кул стана вицешампион во регионалната-скопска лига за помлади петлиња

Во натпреварувачката сезона 2018/2019, прв пат со генерацијата 2005 на ФК Кул земавме учество во рамките на регионалната-скопска лига за помлади петлиња. Таа сезона го остваривме […]
06/27/2020

Играчите со најголема минутажа, во сите четири младински екипи на ФК Кул

Во следниов наш тект ќе ги изнесеме играчите, кои имаа најголема минутажа сезонава во младинските фудбалски лиги. Ќе започнеме со помладите петлиња ( генерација 2006), а […]