Уредник ФК Кул

09/07/2023

Утре, стартува шесттото издание на младинскиот меѓународен турнир „КУЛ КУП 2023“

После пауза од три години поради пандемијата со корона вирусот, на фудбалска сцена се враќа сигурно еден од најсилните младински меѓународни турнири во нашата земја „КУЛ […]
08/30/2023

Павел Зојчевски: Мојата цел е да станам професионален фудбалер, со мојата екипа ќе дадеме максимум на „КУЛ КУП“

Следново наше интервју е со Павел Зојчевски кој е дел од генерацијата 2011, уште еден во низата квалитетни и надежни играчи на нашиот клуб. 1. На […]
08/16/2023

Леон Дончевски: Се надевам дека ќе постигнеме успех на „КУЛ КУП“, мојата цел е да настапувам за националната репрезентација

Следното наше интервју е со Леон Дончевски , играч кој настапува за генерацијата 2011, одличен млад фудбалски талент кој настапува во КУЛ. . 1. Како се […]
08/08/2023

Дамјан Тодоровски: Желбата да тренирам фудбал, се роди кога го гледав татко ми како настапува за нашата репрезентација

Следното наше интервју е со Дамјан Тодоровски, играч кој настапува за генерацијата 2012, уште еден од низата млади и перспективни играчи на нашиот клуб. 1. Од […]